منتدى ملكة القصر

يسر ادارة المنتدى الاشتراك فى اوريفليم تحت كود231066 او 231391
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةمكتبة الصوربحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
المواضيع الأخيرة
» وصفات هايلة لتكثيف وتنعيم الشعر
السبت مارس 26 2011, 02:02 من طرف د نسرين

» :: طموحة بذاتي .. استثنائية في حياتي ::
الجمعة فبراير 18 2011, 05:59 من طرف د نسرين

» مصر فوق الجميع
السبت فبراير 05 2011, 01:12 من طرف sarora

» :: فضفض مع الصور ::
الخميس فبراير 03 2011, 05:12 من طرف sarora

»  لا تتسرع فى حكمك عمن حولك
السبت يناير 22 2011, 03:58 من طرف د نسرين

» رواية (أنت لى) الرومانسية الرائعة
السبت يناير 22 2011, 03:54 من طرف د نسرين

» هل صمت المراه يزيد من جاذبيتها
الثلاثاء يناير 18 2011, 21:17 من طرف samar

» من نوادر جحا
الثلاثاء يناير 18 2011, 18:33 من طرف د.نشوى عبدالفتاح

» Holiday French Tip Nails
الثلاثاء يناير 18 2011, 01:26 من طرف sara smsma

ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
منتدى
التبادل الاعلاني
ازرار التصفُّح
 البوابة
 الرئيسية
 قائمة الاعضاء
 البيانات الشخصية
 س .و .ج
 بحـث
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
د نسرين
 
sarora
 
د.رشا
 
samar
 
sara smsma
 
ليالي
 
د.نشوى عبدالفتاح
 
الورد الجوري
 
اسيرة الذكريات
 
dr.samar
 
تصويت

شاطر | 
 

 احلى ثومية لاحلى ملكات

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
د.رشا
مشرفة قصر فن الطهى
avatar

انثى
عدد المساهمات : 146
نقاط : 214
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 16/09/2010
العمل/الترفيه : طبيبة نساء وتوليد
المزاج : تماااااام تيل ناو

مُساهمةموضوع: احلى ثومية لاحلى ملكات    الثلاثاء أكتوبر 19 2010, 14:55

طريقة عمل ثومية الطازج

مع أحدى الطرق اللذيذة والوجبات المتميزة لطريقة عمل الثوم الطازج وتحضيرة فى خطوات بسيطة وسهلة كما يعد فى الفنادق الكبيرة




المقادير
نصف ملعقة صغيرة ماء ساخن
نصف كوب مايونيز
فص ثوم مفروم 1
ملعقة صغيرة مستردة
ملعقة كبيرة زيت زيتون بكر
ملعقة صغيرة عصير ليمون طازج
ملح و فلفل أسود مطحون
طريقة العمل
تخلط كل المكونات يدويا أو في ماكينة التحضير
يمكن تجهيز الثومية بالكامل يومين قبل التقديم
تحفظ بالبراد في وعاء محكم

ملطوش يا ملكات

ملحوظة مش ملطوشة:فيه ناس بتضيف بطاطساية مسلوقة للخلطة
علشان تدي التومية قوام سميك شوية
كده او كده ياريت تجربوها وتقولولي رايكم
وبالهنا والشفا


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
د.رشا
مشرفة قصر فن الطهى
avatar

انثى
عدد المساهمات : 146
نقاط : 214
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 16/09/2010
العمل/الترفيه : طبيبة نساء وتوليد
المزاج : تماااااام تيل ناو

مُساهمةموضوع: رد: احلى ثومية لاحلى ملكات    الثلاثاء أكتوبر 19 2010, 15:18

ودي طريقة تانية يا احلى ملكات

*المقادير :
فصين الى ثلاث فصوص ثوم
4 معالق طعام زيت ذره
3 نقاط عصير ليمون (عصرة ليمون)
نص معلقه ملح
3 معالق طعام نشا (كورن فلاور)
ثلاث ارباع كوب ماء

*الطريقة:
يذاب النشا في الماء ويوضع على نار خفيفه ويغلي 3 دقايق فقط
لحدل لما يتماسك شويه زي المهلبيه وهيصبح لونه شفاف ارفعيه من على النار
واتركيه يبرد

يدق الثوم مع الملح وبعدين نضعه في كوباية الخلاط مع عصير الليمون والنشا المطبوخ ونخفقه واثناء الخفق نضيف الزيت لحد لما تحصلي
على الثوميه ولونها بيتحول لابيض ناصع وقوامها كريمي

اهم تكه ان النشا يبرد تماما قبل استخدامه
علشان حرارة النشا متخليش التوم يستوي ويبقى طعمه
توم مطبوخ
بالهنا والشفا يا قمرات


ملطوش اصل الطريقة جديدة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
د نسرين
الادارة
avatar

انثى
الاسد الكلب
عدد المساهمات : 296
نقاط : 563
السٌّمعَة : 21
تاريخ الميلاد : 20/08/1982
تاريخ التسجيل : 13/09/2010
العمر : 35
العمل/الترفيه : طبيبة وعضوة فى أوريفليم

مُساهمةموضوع: رد: احلى ثومية لاحلى ملكات    الجمعة أكتوبر 22 2010, 02:32

تسلم الايادى وان شاء الله هجربها شكرا ليكى جداً

[URL=http://www.hotagri.com][/URL]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
د.رشا
مشرفة قصر فن الطهى
avatar

انثى
عدد المساهمات : 146
نقاط : 214
السٌّمعَة : 12
تاريخ التسجيل : 16/09/2010
العمل/الترفيه : طبيبة نساء وتوليد
المزاج : تماااااام تيل ناو

مُساهمةموضوع: رد: احلى ثومية لاحلى ملكات    الجمعة أكتوبر 22 2010, 09:21

العفو يا قمر


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
احلى ثومية لاحلى ملكات
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى ملكة القصر :: فن الطهى :: السلطات-
انتقل الى: